Salihli Fen Bilimleri Ortaokulunda öğrenciler bireysel özelliklerine ve ihtiyaçlarına uygun akademik programlar dahilinde, temel bilişsel becerileri alabilecekleri bir sistemle eğitim faaliyetlerine devam etmektedirler.
Salihli Fen Bilimleri Ortaokulunda 4 dönem uygulaması vardır. Amaç, ülkemiz sınav sistemindeki öğrencilerimizin geleceklerini etkileyen merkezi sistem sınavlarının Haziran ayı içerisinde gerçekleştirilmesi ve öğrencilerimizin bu aylarda motivasyon kaybetmemesi adına okulumuz eğitim sürecini 4 döneme ayırmış ve her dönemde aynı ciddiyet ve motivasyon ile öğrencilerimize destek vermektedir.
Okulumuzda dersler sabah saat 8.20 de başlar, 16.30 da sonra erer. Sabah 5 ders öğleden sonra 4 ders olmak üzere toplam günde 9 ders işlenir. Öğle yemeği saat 12.30-13.20 saatleri arasındadır.
Salihli Fen Bilimleri Ortaokulunda;
Sınıflar yabancı dil hazırlık programı dahilinde eğitim alırlar. Haftalık 45 saatlik ders programının 22 saati yabancı dil eğitimine ayrılmıştır. 15 saatine MC İngilizce öğretmeni, 5 saatine Native Speaker İngilizce öğretmeni ve 2 saatinde ise İngilizce MEB müfredatı uygulanır. Kalan saatlerde ise akademik dersler ve kulüp dersleri uygulanır.
ve 7. Sınıflarda ise yoğun bir akademik program başlar. Haftalık 45 saatlik programın 33 saati akademik ve kulüp derslerine ayrılırken; 12 saatlik program yabancı dil eğitimine ayrılmaktadır. 6 saatine MC İngilizce öğretmeni girerken; 6 saatine de Native Speaker İngilizce Öğretmeni girmektedir.
8.Sınıflarımızda ise Eğitim kurumları olarak 50 yıldır başarı geleneğini sürdüren Fen Bilimleri tecrübesi ile “Liseye Geçiş” sınavına yönelik yoğun akademik çalışma programı, etütler, seviye tespit, konu tarama ve seviye belirleme sınavlarını kapsayan sınava hazırlık eğitimi verilir. 45 saatlik haftalık ders programının 41 saati akademik derslere, 4 saati ise sanat ve sportif etkinliklere ayrılmıştır.
Yabancı dil öğretiminde tüm sınıflarda Bütüncül dil yaklaşımı ( Whole Language Approach) ve Ortak Avrupa Dil Öğretim Çerçeve Planı (Common European Framework For Language Learning) esas alınarak ve en etkili yöntem olan İletişimsel Yaklaşım (Communicative Approach ) ve Task Based { proje tabanlı öğrenme ) yöntemi kullanılır.
Ortaokul öğrencilerimizin öğretim süreci içerisinde edindikleri kazanımlarını ürün olarak sunacakları zengin etkinlikler okulumuzda gerçekleşmektedir. Bu etkinliklerle öğrencilerimizin kendilerine olan güvenlerini geliştirmeleri teşvik edilmekte ve farklı yönlerini keşfetme olanakları sunulmaktadır.