x

ÖĞRENCİ KULÜPLERİ

Fen Bilimleri Okullarında öğrencilerimiz ilgi alanlarına, yeteneklerine göre kulüp seçimleri yaparlar. Okulumuzda kurulan kulüplerin temel amaçları öğrencilerimizin sosyal yönünü geliştirmek, dersler arasında mutlu saatler geçirmelerini sağlamaktır. Bu kapsamda kurulan kulüplerimiz şunlardır…

KİTAP KÜLTÜR EDEBİYAT VE KÜTÜPHANECİLİK KULÜBÜ

Edebiyat; gökyüzü ve denizin bir araya gelip oluşturduğu özgürlük hissidir. Çoğu insan edebiyat yapamayabilir ama anlamak isteyen anlamak istediği müddetçe anlar. Bizler bu kulüpte kültürümüzü geliştirmek, hayatın cümbüşüne kapılıp hayata kendi kelimelerimizle mana yüklüyoruz. İnsan okuyarak ayakta kalır, okumayan insan cahilliğe mahkum kalır, gelişemez. Kulübümüzde her ay farklı bir etkinlik yapıyoruz. Kulübümüzde bilim, tarih, felsefe ve fantastik olaylar yani hayata dair ne varsa edebi bir bakış  açısıyla ele alınmaktadır.

Edebiyat göründüğü kadar kolay değildir. Öyle derin bir denizdir ki, sonu görünmez, ilerledikçe derinleşir.

ÇEVRE VE GEZİ KULÜBÜ

Gezi Tanıtım ve Çevre Kulübünde öğrenci yaşadığı çevredeki sorunların farkına varır, bu sorunların çözümleriyle ilgili fikirler üretip çevredeki insanların da farkına varmasını sağlar. Bazı doğal ve beşeri özelliği olan yerlere geziler düzenleyip buralardaki güzellikler hakkında bilgi alıp fotoğraf çeker.

MUN KULÜBÜ

Merhaba, biz Salihli Fen Bilimleri Okulları’nın MUN kulübüyüz. MUN Kulübün’de hem İngilizce yönünden hem de sosyal açıdan gelişiyoruz. Burada sürekli İngilizce iletişim halinde olduğumuz için hem İngilizce konuşarak kelime dağarcığımızı ve aksanımızı güçlendiriyor hem de diğer insanlarla daha rahat iletişim kurabilmeyi ve resmi bir şekilde tartışabilmeyi sağlıyoruz.

MUN’un açılımı “Model United Nations”dır. Bu Birleşmiş Milletler Modellemesi anlamına gelir. MUN’larda öğrenciler sanki bir Birleşmiş Milletler delegesi gibi kendilerine tanımlanan ülkeyi temsil ederler. Önceden belirlenen ve öğrencilerin üstüne çalıştıkları konular, resmi bir ortamda İngilizce bir şekilde tartışılır. Bu konular Birleşmiş Milletler’in tartıştığı dünya problemleridir. Bu sayede hem öğrenciler bu tip konular hakkında araştırma yaparak ve tartışarak bilgi sahibi olur hem de bu tip hazırlıkları ve tartışmaları İngilizce bir şekilde yaptıkları için konuşma yetenekleri ciddi seviyede gelişir.

Okulumuzda MUN kulüp olarak da bulunuyor. MUN kulüp saatlerinde ilk önce MUN ile ilgili dersler veriliyor. MUN mantığı kavrandığı zaman kulüp saatleri boyunca sanki bir MUN konferansında gibi tartışılıyor. Ortam tabi ki de resmi ve İngilizce. Bu saatlerde yapılan pratik okulumuz ile gidilen MUN konferansları için hem ön hazırlık hem de aşinalık sağlıyor.

TİYATRO KULÜBÜ

Tiyatro kulübü 2017- 2018 yılında kuruldu.

Geçen yıl 4 oyunla perdelerini açtılar. Ben Anadolu oyunuyla Denizli festivalinde yer alarak performans ödülü kazandı.

Salihli çevresinde köy okullarından çocukları getirerek 2500 çocuğa oyun izlettiler.

İlkokul – Ortaokul – lise olmak üzere üç grup olarak sene de üç oyun, bir komedi, bir çocuk tiyatrosu ve “Çanakkale’yi Anma” oratoryosu hazırladılar. Bu sene yine birçok çocuğa oyun izletmeyi planlamaktalar. oyunu adına bir oyun hazırlıyorlar. Bu sene de yine birçok çocuğa oyun izletmeyi planlanıyor. “Tiyatro İzlemeyen Çocuk Kalmasın” projesiyle Salihli’ de ilkokul tiyatrosu olarak tanındı.

SATRANÇ KULÜBÜ

Satranç bireylerin kişisel gelişimine katkıda bulunur. Çocukların gelişiminin en önemli evrelerinde satrancın onlara kazandırdığı yetenekler, gelecekteki yaşantılarını etkileyecektir. Satranç bireylerin azmini ve cesaretini geliştirir ve özeleştiri yeteneğini arttırır. Hatalarından ders çıkarmalarını ve kendilerini geliştirmelerini sağlar. Fırsatları değerlendirme ve zaman kontrolü yeteneği kazandırır. Turnuva katılımlarıyla sosyal  ilişkilerini geliştirir. Heyecan, şaşkınlık, iyimserlik, kötümserlik gibi davranışların kontrol edilmesini sağlar. Okulumuzdaki satranç derslerinin temel amacı; çocuklara analitik düşünme yeteneği kazandırmaktır. Bu doğrultuda sürdürülen derslerimizde satranç öğrenmenin yanı sıra genel kültür, günlük yaşantımızda kullanılan genel kavramlar da anlatılmaktadır.  Kulüp çalışmaları örnekleme ve görsel anlatım ile pekiştirilmektedir

ROBOTİK KODLAMA KULÜBÜ

11 Öğrenci ve 2 danışman öğretmenle 2017-2018 eğitim öğretim yılında  kurulan  robotik takımımız kasım ayında çalışmalara başladı.

İlk hedefimiz şubat ayında yapılacak olan FLL(FIRST LEGO League)’di.

EYE OF THE STORM FLL’DE NE YAPTI?

Fen Bilimleri Koleji Robotik Takımı Eye Of The Storm (FBK), First Lego Legue  (FLL),de 14.sezon İzmir 2.yerel turnuvasında hem genel hem de robot performansında üçüncü olarak ulusal turnuvaya gitmeye hak kazandı.                    

Dünya Robot Olimpiyatlarının (WRO) amacı gençlerin robot ve bilime karşı ilgilerini artırmaktır. WRO ilkokuldan üniversiteye dünyanın her yerinde tüm öğrencilerin fikir üretme ve problem çözme gibi yeteneklerini “düşündürücü ve eğitici robot turnuvaları ve aktiviteleri” düzenleyerek geliştirir.

Dünya Robot Olimpiyatı’nın (World Robot Olympiad-WRO) Türkiye’deki 4’üncü buluşmasına 3’üncü kez ev sahipliği yapan Fuar İzmir’de ‘gıda’ teması için proje hazırlayan öğrenciler buluştu. 2004 yılında birkaç Asya ülkesinde başlayan ve 14 yılda dünyada 60’ın üzerinde ülkede 22 bin takımın katılımıyla küresel bir oluşuma dönüşen Dünya Robot Olimpiyatı, dünyanın dört bir yanından çocuk ve genci bu yıl ‘gıda meselesi’ teması altında birleştirdi. Gençlere bilim ve teknoloji alanında kendilerini geliştirebilecekleri ve ifade edebilecekleri bir ortam sağlamayı hedefleyen turnuva bu yıl ‘Açık Kategori Gençler’, ‘Açık Kategori Yıldızlar’, ‘Kurallı Kategori Gençler’, ‘Kurallı Kategori Yıldızlar’ ve ‘Futbol’ olmak üzere beş dalda 16 farklı ilden 109 takımın katılımıyla gerçekleştirildi.

WRO 4. Türkiye Turnuvası’nda ödül alan takımlar Kasım 2018’de Tayland’da düzenlenecek Uluslararası Robot Olimpiyatına katılma hakkı kazanacaklardı.

26 MAYIS 2018 tarihinde FUAR İZMİR’de düzenlenen WRO’ya AÇIK YILDIZLAR ve KURALLI GENÇLER KATEGORİSİ olmak üzere 2 takımla katılan EYE OF THE STORM takımı

KURALLI GENÇLER KATEGORİSİNDE TÜRKİYE 4.SÜ

AÇIK YILDIZLAR KATEGORİSİNDE TÜRKİYE 1.Sİ olarak

 

KORT TENİSİ KULÜBÜ

İki kişi ya da eşli olarak belirli alan ve kurallar çerçevesinde oynanan tenis vücudun tüm kaslarını çalıştırdığı için çok faydalı ve çok efor sarf ettiren zevkli bir oyundur.

Fiziksel ve psikolojik faydaları oldukça fazladır. Bunların başlıcaları;

  • Vücut koordinasyonunu geliştirir.
  • Kemik ve kasları güçlendirir.
  • Hız ve çeviklik kazandırır.
  • Çalışma disiplini ve sosyalleşmeyi sağlar.
  • Mücadele ve sorumluluk duygusunu geliştirir.
  • Planlı ve sportmen olmayı öğretir.

MASA TENİSİ KULÜBÜ

Masa Tenisi Kulübü’nün amacı Öğrencilerimize masa tenisi branşını tanıtmak ve bu branşı sevdirmektir.  Öğrencilerimizin masa tenisi öğrenirken bilgisel ve fiziksel gelişimin yani sıra duygusal ve psikolojik gelişimini sağlamakta esas hedeflerimizdendir. Masa tenisi sporu bireysel spor olup kazanımları fazla olan bir etkinliktir.

BİNİCİLİK KULÜBÜ

Binicilik sporu; denge, koordinasyon ve motor fonksiyonun gelişmesini sağlar. Kasların güçlenmesi, reflekslerin hızlanması, kan dolaşımının hızlanması ve görsel farkındalığının artması diğer fiziksel faydalarından sayılabilir. Binicilik hem yetişkinler hem de çocuklar için eğlenceli bir hobidir. Çocuklar küçük yaşta binicilik eğitimi alarak sorumluluk almayı bilen, kendine güveni olan ve hayvan sevgisi olan bireyler olarak yetişirler.

BİSİKLET KULÜBÜ

Bisiklet Kulübü olarak çalışmalarımıza bu sene başladık ve yeni bir kulübüz.Öncelikli olarak amacımız bisiklet kültürünü, bisikletin sağlığımız üzerindeki olumlu etkilerini ve temiz bir çevre için önemini öğrencilere anlatmaktır.

Ülkemizde bisikletle daha güvenli bir ulaşım için yapmamız gereken şey trafikteki bisikletçilere saygılı bireyler yetiştirmek ve bu davranışı çocuklarımıza kazandırmak olacaktır.

Derslerimizi teorik ve uygulamalı olmak üzere iki şekilde yapmaktayız. Teorik derslerimizde bisikletleri ve bisiklet sporunu sunumlar ve görsel materyaller ile öğrenmekteyiz.

Uygulamalı derslerimizde ise bisiklet tekniği ile birlikte temel becerilerimizi geliştirecek ve bisiklet hakimiyetimizi üst seviyeye çıkaracak çalışmalar yapmaktayız.

Önümüzdeki seneler için amacımız ise bisiklet sporu için yetenekli öğrencileri seçerek bisiklet müsabakalarında hazırlamak olacaktır.

FUTBOL KULÜBÜ

Kişinin psikomotor (kuvvet, çabukluk, dayanıklılık, koordinasyon) becerilerini geliştirilmesinin yanı sıra fiziksel, psikososyal ve bilişsel(zihinsel) gelişimlerine de önemli katkı sağlar. Fiziksel olarak kişinin büyüme gelişimini destekler. Spor yapan kişinin yaşıtlarına göre eklem, kas ve kemik gelişimleri hızlı olur.

  • Oyun sevgisi ve fair play ruhunu aşılar.
  • Kişilik gelişimlerine katkı sağlar.
  • Sadece iyi bir futbolcu olmayı değil, iyi bir taraftar ve sporsever olmayı öğretir.
  • Kazanma ve kaybetme durumunda duygularını nasıl kontrol etmelerini sağlar.
  • Takım ruhu ve dayanışmayı sağlar.

BASKETBOL KULÜBÜ

Çocuğun psikomotor (kuvvet, çabukluk, dayanıklılık, koordinasyon) becerilerini geliştirilmesinin yanı sıra fiziksel, psikososyal ve bilişsel(zihinsel) gelişimlerine de önemli katkı sağlar. Fiziksel olarak çocuğun büyüme gelişimini destekler. Spor yapan kişinin yaşıtlarına göre eklem, kas ve kemik gelişimleri hızlı olur.

Bilişsel (zihinsel) gelişime etkisi büyüktür. Dikkat ve konsantrasyon gelişimine katkıda bulunur. Çocuğun toplum içerisinde kendini daha kolay ifade etmesini sağlar. Karşılaştığı problemlere çözüm arar, bu da onun ezbere değil düşünerek hareket etmesini sağlar. Farklı düşünmesini ve taktik geliştirilmesini kolaylaştırır, kendini zinde ve sağlıklı hisseder. Stresi azaltır ve psikolojik rahatlama sağlar.

VOLEYBOL KULÜBÜ

Çocuğun psikomotor (kuvvet, çabukluk, dayanıklılık, koordinasyon) becerilerini geliştirilmesinin yanı sıra fiziksel, psikososyal ve bilişsel(zihinsel) gelişimlerine de önemli katkı sağlar. Fiziksel olarak çocuğun büyüme gelişimini destekler. Spor yapan kişinin yaşıtlarına göre eklem, kas ve kemik gelişimleri hızlı olur.

Bilişsel (zihinsel) gelişime etkisi büyüktür. Dikkat ve konsantrasyon gelişimine katkıda bulunur. Çocuğun toplum içerisinde kendini daha kolay ifade etmesini sağlar. Karşılaştığı problemlere çözüm arar, bu da onun ezbere değil düşünerek hareket etmesini sağlar. Farklı düşünmesini ve taktik geliştirilmesini kolaylaştırır, kendini zinde ve sağlıklı hisseder. Stresi azaltır ve psikolojik rahatlama sağlar.

PİYANO KULÜBÜ

Lisede verilen müzik eğitimi, çocuklara bazı kavramların ve değerlerin kazandırılmasında oldukça etkili bir yoldur. Müzik, öncelikle şarkı ve tekerlemeler yoluyla okul öncesi dönemindeki çocuğun dil gelişimine katkıda bulunur. Bunun yanı sıra müzikal etkinlikler yoluyla çocuğun yaratıcılığını ortaya koymasına fırsat verir. Müzik zihinsel, motor, sosyal beceri ve yeteneklerin gelişimine katkıda bulunmaktadır. Müzik eğitimi yoluyla ruhsal bakımdan doyum sağlayan çocuk, hem sağlıklı bir ruhsal gelişim hem de sağlıklı bir kişilik yapısı kazanmaktadır.

GİTAR KULÜBÜ

Lisede verilen müzik eğitimi, çocuklara bazı kavramların ve değerlerin kazandırılmasında oldukça etkili bir yoldur. Müzik, öncelikle şarkı ve tekerlemeler yoluyla okul öncesi dönemindeki çocuğun dil gelişimine katkıda bulunur. Bunun yanı sıra müzikal etkinlikler yoluyla çocuğun yaratıcılığını ortaya koymasına fırsat verir. Müzik zihinsel, motor, sosyal beceri ve yeteneklerin gelişimine katkıda bulunmaktadır. Müzik eğitimi yoluyla ruhsal bakımdan doyum sağlayan çocuk, hem sağlıklı bir ruhsal gelişim hem de sağlıklı bir kişilik yapısı kazanmaktadır.

KEMAN KULÜBÜ

Lisede verilen müzik eğitimi, çocuklara bazı kavramların ve değerlerin kazandırılmasında oldukça etkili bir yoldur. Müzik, öncelikle şarkı ve tekerlemeler yoluyla okul öncesi dönemindeki çocuğun dil gelişimine katkıda bulunur. Bunun yanı sıra müzikal etkinlikler yoluyla çocuğun yaratıcılığını ortaya koymasına fırsat verir. Müzik zihinsel, motor, sosyal beceri ve yeteneklerin gelişimine katkıda bulunmaktadır. Müzik eğitimi yoluyla ruhsal bakımdan doyum sağlayan çocuk, hem sağlıklı bir ruhsal gelişim hem de sağlıklı bir kişilik yapısı kazanmaktadır.

DAĞCILIK KULÜBÜ

FBK Dağcılık Kulübü, 2017 yılında dağlara “Merhaba!” dedi.

Kulübümüz dağlara olan yolculuğunda zirveyi bir amaç olmaktan uzak tutup dağcılığı spordan öte dağcının doğada bulduğu ve ‘yaşadığı’ felsefe olarak kabul eder.

Öğrencilerimizle doğayı tanıma, yaban hayatı keşfetme, doğada zorlu şartlarda alternatif çözümler bulabilme, ekipçe hareket edebilme temel amaçlarımızdır.

Kulübümüz günübirlik yürüyüşler, trekking, kampçılık çalışmalarını düzenli olarak devam ettirmektedir.

Bu kapanacak 0 saniye